IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Добавената стойност е в иновациите

България е първата държава в региона, която ще форсира създаването на електронно правителство

12:14 | 14.06.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Плевнелиев: Добавената стойност е в иновациите

„Само преди месец и половина реномираното списание Economist обяви началото на третата индустриална революция. И ние виждаме, че това е така - с всеки следващ ден буквата Е завзема своето достойно място – е-правителство, е-услуги. Елетронното правителство е изключителен мой приоритет и няма да го оставя, докато не видя този проект реализиран и то в моя мандат“, заяви президентът Росен Плевлениев при откриването на четвъртата поред конференция за интернет и нови технологии Webit, която се провежда с медийното партньорство на Investor.bg.

България трябва да се качи на влака на Третата индустриална революция, която вече започна и неин символ е интернет, посочи президентът.

„Радвам се, че има национален план, в който се казва, че до 2015 г. ще има действащо електронно правителство. То е задължителен инструмент в подкрепа на малкия и среден бизнес. Електронното правителство е платформата и гражданите ще могат да участват във всички процеси на оптимизация“, добави още Плевнелиев.

Той отново се върна към посещението си в САЩ преди седмици и заяви, че Google, Hewlett Packard и Cisco са част от компаниите, които ще окажат съдействие на България в  разработването на концепцията за София тек парк.

По думите му това ще е само една от електронните платформи, с които ще разполага страната ни през следващите години.

„Надявам се София тек да бъде първата иновативна екосистема, създавайки механизми за сътрудничество. Така и Агенцията за инвестиции ще поличи допълнителни муниции в арсенала си за подкрепа на иновациите, защото ние ще създадем не една, много платформи“, каза още Плевнелиев, добавяйки, че мечтата му е иновативи малки и средни предприятия да се раждат и да успяват в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Jores
преди 11 години
Интересно, много са си го слагали този приоритет. До тук 400 000 000, толкова им е приоритетно, че не искат да им излезе от фокуса на безрезултатно за гражданите, но не и за тях усвояване. А от президента освен говореното всички знаем, че друго не зависи. Той Б на изборите го каза, който и да бяхме, щеше да стане....., да си гледат там с Марга президентството....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 11 години
"Плевнелиев: Добавената стойност е в иновациите"...Браво Роската откри топлата вода! Само че няма сила , която бе могла да накара НАП да не продължава да изисква от бедните български предприемачи тонове хартия във вид на копия на документи и фактури!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Само преди месец и половина реномираното списание Economist обяви началото на третата индустриална революция. ???? Да ама нещо не я виждаме тая революцийка. Явно от "Икономист" гледат в някое друго измереие :) Елетронното правителство е изключителен мой приоритет и няма да го оставя, докато не видя този проект реализиран и то в моя мандат, заяви президентът Росен Плевлениев - ако това стане, значи не сме в България! Басирам се на бутилка Бърбън ,че няма да могат да реализират в рамките на мандата електронното правителство!А и сега експерта по магистрали ли беше или по електронни правителства другаря плевнелиев?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още