IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анкета на KPMG: Китай ще е новата Mека на високите технологии

До 4 години азиатската страна може да измести Силициевата долина, смятат половината мениджъри на глобални компании

15:06 | 28.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Анкета на KPMG: Китай ще е новата Mека на високите технологии

Лоши новини за Силициевата долина. Почти половината от мениджърите на глобалните компании смятат, че световният център на технологичните иновации ще се премести в рамките на следващите четири години от САЩ в друга държава.

Това показват данните от проведена от консултантската компания KPMG анкета в рамките на изследването Tech Innovation Survey 2012.

Според анализа 43% от запитаните смятат, че до 2016 г. Силициевата долина ще загуби своето предимство. Повечето (45%) смятат, че Китай ще стане новият център на иновациите, следван от Индия (21%) и Япония и Корея (с по 9%). Израел се нарежда на пето място, докато Европа почти не се появява в резултатите.

Респондентите също така вярват, че Китай и Съединените щати най-добре могат да постигнат пробив в развитието на нови технологии, които биха могли да имат глобално влияние в следващите две до четири години.

„Преди всичко Великобритания винаги е била една от най-креативните страни, но тази креативност британците рядко превръщат в търговски успех", каза Тудор Ау, който отговаря за технологичния сектор в KPMG Европа.

Ау не е изненадан от нарастващото влияние на Азия.„Само си помислете на японската автомобилна индустрия. Тя първо доведе до революция в модела за себестойността и едва след това се изкачи до върха на веригата на добавена стойност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още