IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силни бури са причината за петъчния срив на сървърите на Amazon

Пострадаха услугите на Netflix, на снимковите услуги на Instagram и Pinterest

14:57 | 02.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Силни бури са причината за петъчния срив на сървърите на Amazon

Тежки бури са причинили в петък спиране на електрозахранването на облачните сървъри на онлайн търговеца на дребно Amazon.com. Това е и причината потребителите на видео услугите на Netflix, на снимковите услуги на Instagram и на дигиталната стена за записки Pinterest да нямат достъп до тях, пише Wall Street Journal.

Amazon оперира многобройни корпоративни сървъри. Тяхната памет компанията преотстъпва на други фирми, които често използват допълнителния капацитет за така наречените "облачни приложения“. Прекъсване на електрозахранването поради тежки гръмотевични бури на източното крайбрежие в петък се е погрижило за спиране на експлоатацията на съоръженията във Вирджиния. Също така в неделя Amazon обяви, че е имало проблеми с някои от неговите собствени услуги.

Всичко започва в петък, когато за първи път се стига до проблеми в Netflix,  Instagram и Pinterest - всички те са клиенти на облачната услуга на Amazon. Netflix и Pinterest изглежда, че в събота сутринта отново са на линия. Instagram за много свои потребители остава недостъпен и в неделя, а в Twitter се натрупаха оплаквания.

Amazon заяви, че бурята е прекъснала както първичното, така и резервното електрозахранване.

„Ние възстановихме услугата за повечето най-засегнати наши клиенти и се стремим да гарантираме, че и останалите скоро ще са в мрежата", каза говорител на компанията. "Ще обявим в близките дни повече информация за срива".

И в миналото Netflix трябваше да се бори с подобни сривове. При това едва преди години компанията взе решение да се лиши от собствените си сървъри и да избере услугите на Amazon

След срив на източния бряг през миналата година компанията публикува на своя уебсайт съобщението, че е натрупала "ценен опит от това", припомня WSJ.

Instagram, която през април бе закупена за 1 милиард долара от Facebook, заяви в петък вечер, че трябва да се справи с "технически проблеми" заради силни бури в щата Вирджиния. “Нашите инженери ще работят неуморно, за да се възстанови услугата".

Облачният бизнес става все по-важен за Amazon. Така например през миналия месец компанията инвестира доста, за да може да предложи достатъчно обем за съхранение за клиентите си.

Преди седмица и Google представи плановете си, с които иска да навлезе на този пазар, без обаче да оповестява конкретните цени и условия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още