IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp очаква загуба от 1 млрд. евро за тримесечието?

Компанията ще съкрати няколко хиляди служители, твърди японският вестник Nikkei

16:22 | 24.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Sharp очаква загуба от 1 млрд. евро за тримесечието?

Базираният в Осака японски производител на потребителска електроника Sharp ще отчете нетна загуба от 100 млрд. йени (1 млрд. евро) за второто тримесечие, пише японският икономически всекидневник Nikkei.

Причина за това е все така слабият бизнес в областта на LCD-екраните и соларните модули, пише вестникът в днешния си брой.

Предвид лошото бизнес развитие за първи път в историята си Sharp обмисля масово съкращаване на работни места.

Като възможно решение за допълване на бюджета концернът обмисля и продажбата на редица активи, сред които и офисната си сграда в Токио. На по-възрастните служители компанията ще предложи пакети за по-ранно пенсиониране.

Очаква се съкращенията да засегнат персонала от цялата глобална структура на Sharp. Компанията ще представи финансовите си данни за второто тримесечие на 2-и август. Изглежда, че 2012 се развива по-зле от очакваното, защото фирмата предвижда спад от 19% в продажбите на телевизори.

За миналата година японският концерн отчете нетна загуба от 376,08 млрд. йени, докато преди година компанията можеше да се похвали с печалба от 19,40 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още