IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia представя новия смартфон под Windows 8 в началото на септември?

Компанията може би ще изпревари Apple и представянето на новия iPhone, което ще се състои на 12 септември

13:21 | 15.08.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Финландците ще се придържат към стратегията си да работят със софтуера на Microsoft.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Финландците ще се придържат към стратегията си да работят със софтуера на Microsoft. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елъп обеща скоро на пазара да излезе нов смартфон под най-новата мобилна операционна система на Microsoft - Windows 8, предаде Ройтерс.

Изявлението на Елъп засили очакванията, че устройството ще бъде представено в началото на септември, преди представянето на новия iPhone на Apple.

Финландската компания, която се бори за оцеляване, след като изгуби сериозен пазарен дял, ще организира търговско изложение в Хелзинки на 5 и 6 септември. Събитието е непосредствено преди мероприятието на Apple (12 септември), на което се очаква да бъде представен новият iPhоne.

Засега няма официално съобщение от Nokia какво ще бъде промотирано на изложението Nokia World, но медиите очакват да е новия смартфон на компанията под операционната система Windows 8.

Стивън Елъп посочи, че финландците ще се придържат към стратегията си да работят със софтуера на Microsoft, въпреки че успехът на устройствата не беше особено голям.

Агенцията припомня, че компанията реши да се откаже от собствената си операционна система Symbian в началото на 2011 г. По същото време беше постигната сделка с Microsoft в опит да бъдат догонени основните конкуренти на Nokia на пазара – Apple, както и смартфоните на производителите, които разчитат на софтуера на Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Nejchev
преди 11 години
"Apple, които разчитат на софтуера на Google за смартфоните си." - ГОЛЯМ СМЯХ СЕ СМЯХ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още