IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спорът между Apple и Samsung отново ескалира

По всяка вероятност съдийско жури да реши изхода от делото

13:51 | 20.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Делото между Apple и Samsung е един от най-интересните патентни спорове. <em>Илюстрация: Ройтерс</em></p>

Делото между Apple и Samsung е един от най-интересните патентни спорове. Илюстрация: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple и корейският му конкурент Samsung обявиха разпоредените от федералния окръжен съдия Луси Кох преговори за провалени.

В общо съобщение двете компании заявиха, че не са успели да се споразумеят за намаляване на броя на жалбите в продължаващия от месеци патентен спор. Това увеличава вероятността в крайна сметка именно журито да реши изхода от делото, предаде Bloomberg.

"Двете страни се срещнаха и обсъдиха спорните моменти, но не бяха в състояние да намалят броя на своите жалби“, цитира Bloomberg подадено от Apple и Samsung изявление. Дали главните изпълнителни директори на двете компании Тим Кук и Куон О Хюн са участвали в преговорите, не става ясно.

Кох насрочи подобни преговори за миналата седмица, въпреки че по нейни думи тя е „патологичен песимист“, че двете двете страни ще разрешат спора си, преди журито да вземе делото в свои ръце. Тя също така въведе презумпцията, че журито може да накаже и двете страни в спора.

"Виждам рискове и за двете страни", каза Кох. Първият опит за извънсъдебно споразумение, в който участваха и Тим Кук и Куон О Хюн, се провали през май.

С последните разговори окръжният съдия се опита да постигне намаление на обвиненията и облекчение за журито. Документът в момента обхваща 100 страници.

Междувременно процесът между Apple и Samsung вече навлиза в третата си седмица. В петък двете страни приключиха с разпита на свидетелите. Apple призова 11 свидетели, с които иска да обори аргументите на корейския концерн. Като следваща стъпка адвокатите на двете страни ще държат крайните си пледоарии.

Според Bloomberg журито ще започне обсъжданията след вторник. 

Всичко за патентните войни четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още