IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung с нов шанс за пробив в патентната война

ITC ще преразгледа решението и за вноса на iPad и iPhone в САЩ

17:46 | 20.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung с нов шанс за пробив в патентната война

В продължаващия спор с големия си конкурент Apple корейците от Samsung могат да бъдат щастливи от решение на Федералната търговска комисия на САЩ (ITC).

Samsung получава още един шанс да се спре вноса на iPhone и iPad в САЩ, предаде DPA. Федералната търговска комисия ще разгледа наново предварителното решение на своя компетентен съдия за това, че четири патента на Samsung не са нарушени. Apple също е подал в ITC жалба, в която съдия определя нарушаване на четири патента от страна на Samsung. Този случай ще бъде разгледан отново през януари. 

ITC (International Trade Commission) може да спре вноса на устройства в САЩ в случай на нарушаване на патентни права. Оплакванията в нея при патентните конфликти обаче засега се оказват неефективни: производствата са дълги, а освен това и нарушените патенти могат да бъдат заобикаляни с технически решения.

През август 2011 г., Samsung заведе дело, в което става въпрос за по-стари модели на iPhone и iPad, но установените нарушения на патенти могат да се отнасят също така и за новите поколения устройства. Samsung се позовава на два свои патента за предаване на данни в близост, както и един за управление на сензорни екрани и технология за откриване на телефонни номера в електронни писма.

Съдията от ITC, който е разследвал случая, постанови през септември, че Apple не е нарушил нито едно от лицензионните права. Освен това патентът за откриване на движение на сензорния екран бил невалиден. Сега обаче комисията отново ще преразгледа решението, като се потопи дълбоко в техническите подробности, както показва публикуван в понеделник въпросник.

Спорът между двете компании занимава не само правосъдието на САЩ, но и редица други съдилища в Германия, Холандия, Япония, Южна Корея, Франция, Италия и Австралия. В момента двете компании водят повече от 20 съдебни дела. И въпреки че двете страни оттеглят част от исковете си, поне за момента не може да става дума за сближаване на позициите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още