IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Microsoft призна за хакерска атака

Атаката е "подобна" на тези над другите компании

10:46 | 23.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
И Microsoft призна за хакерска атака

 

След Apple и Facebook сега и Microsoft стана жертва на хакерски атаки. Групата призна в петък, че ограничен брой нейни компютри са били засегнати от зловреден софтуер, предаде Ройтерс.

Microsoft поясни, че в процеса има прилики, като в случаите на Apple и Facebook. Microsoft не уточнява времето на нападението, но каза само, че се е случило наскоро.

Както бе споменато по-рано от Facebook и Apple, Microsoft също заяви, че "няма доказателства", че са били откраднати данни на клиенти. Атаката не била "изненада" за компанията, вече е стартирало разследване, пише в кратко съобщение компанията. 

През последните месеци серия от кибератаки срещу американски корпорации попадна в заглавията на вестниците. Също така и онлайн услугата за изпращане на кратки съобщения Twitter и сайтовете на New York Times и Wall Street Journal бяха ударени.

Често в тези случаи следите водят до Китай. Правителството в Пекин обаче отрича обвиненията и подчертава, че подобни атаки са забранени в Китай.

Въпреки това правителството във Вашингтон иска да действа: президентът на САЩ Барак Обама разпореди с указ по-добра защита от кибер атаки на важните интернет сайтове в САЩ и на частни компании.

В сряда Белият дом обяви, че САЩ искат по-решителни действия срещу индустриалния шпионаж. В доклада особено силно бяха подчертани именно атаките от Китай. Правителството на американския президент Барак Обама също така ще проучи дали са необходими по-строги закони, за да бъдат напълно защитени американските интереси. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още