IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРС изисква от мобилните оператори да сключват договори само на хартия

По този начин ще бъде спряна порочната практика договори за мобилни услуги да бъдат сключвани с подпис, поставен на електронен четец

10:46 | 04.03.13 г. 1
КРС изисква от мобилните оператори да сключват договори само на хартия

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) вече ще изисква мобилните оператори да сключват договорите с клиентите си само на хартиен носител. По този начин ще се премахне порочната практика мобилните компании да сключват контракти с помощта на подпис върху електронен четец, съобщиха от регулатора.

Самата практика се прилага в клоновете и на трите компании- доставчици на мобилни услуги у нас от повече от 2 години насам. Вместо да представят на клиентите си хартиен вариант на договора върху който да се разпишат, операторите дават малък електронен таблет-четец със специален химикал, на който гражданите поставят подписа си.

Председателят на КРС Веселин Божков е категоричен, че подобен метод за сключване на договори предполага манипулация с личните данни и подписа на абоната.

До ограничението КРС е достигнала след проведена среща с представители на трите мобилни оператора у нас, както и със Сдружението за електронни комуникации (СЕК), представляващо по-голямата част от алтернативните предприятия в областта на електронните съобщения.

Мобилните оператори често посочват, че използват този метод на работа, защото е по-екосъобразен, не се използва толкова хартия, а и е по-бърз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
индианеца
преди 11 години
По-екосъобразен ... ама моля ви се...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още