IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry: iOS и iPhone са старомодни

Blackberry 10 надминава iPhone най-вече със своя мултитаскинг, смята главният изпълнителен директор Торстен Хайнс

16:35 | 19.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Доверие в представянето на Blackberry 10 в Австралия демонстрира главният изпълнителен директор на канадския едноименен производител Торстен Хайнс.

Хайнс заяви, че компанията е приятно изненадана от многото купувачи, които са напуснали конкурентни платформи в полза на BB10. Междувременно той назова и петгодишния потребителски интерфейс на iPhone на Apple и посочи липсата на иновации в iPhone.

Apple е свършил страхотна работа със сензорните устройства и потребителския интерфейс, призна шефът на BlackBerry. Калифорнийската компания напълно е заслужила успеха си, но сега изостава в сравнение с конкурентните продавачи на смартфони. "Предполагам, че историята се повтаря", каза той в интервю за Australian Financial Review.

"Ритъмът на нововъведенията е толкова висок в нашата индустрия, че компаниите бързо могат да се сменят на върха, ако не правят нововъведения с тази скорост. Потребителският интерфейс на iPhone, с цялото ми уважение към първоначалното изобретение, сега вече е на пет години".

По думите на Хайнс Blackberry 10 надминава iPhone най-вече със своя мултитаскинг. Без проблеми потребителите можели да ползват редица приложения и да работят със смартфона си като с лаптоп. За старта на продажбите на модела Z10 в САЩ Хайнс очаква за новата платформа вече да има над 100 000 приложения.

Като дългосрочна и сериозна стратегическа опция Blackberry обмисля и възможността да отдава под лиценз операционната си система BB10 и на други производители. Хайнс поясни още, че компанията няма актуални планове за нов таблет след скромния успех на Playbook. Ако се стигне до представяне на таблет, то устройството трябва да е нещо повече от обикновен таблет и да предлага особено на корпоративните клиенти преживяване, подобно на това с лаптоп, но с формата на таблет.

По време на официалната премиера на Blackberry 10 в Сидни главният изпълнителен директор на Blackberry подчерта преди всичко аспектите по отношение на сигурността. „Не вярвам, че нашите конкуренти някога ще успеят да постигнат такава сигурност, каквато имаме ние в Blackberry. Не разбирайте това като арогантност, а като наша увереност за архитектурата на структурата на устройствата“, поясни още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още