IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple засилва влиянието си в Китай

Компанията е увеличила четворно пазарния си дял само за месец

15:10 | 12.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Китай се доказа като истинско предизвикателство за Apple. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Китай се доказа като истинско предизвикателство за Apple. Снимка: архив Ройтерс

Пазарният дял на Apple при продажбите на смартфони в Китай скочи през октомври, което прави компанията третия най-голям играч на пазара в региона, сочат данни на фирмата за пазарни изследвания Counterpoint Research. 

През октомври пазарният дял на компанията е нараснал с 12 на сто и отбелязва четворно увеличение спрямо предходния месец. Добрите резултати бях постигнати благодарение на силните продажби на iPhone 5S, съобщава CNBC. 

Издигайки се от шестото място през септември, Apple в момента се нарежда трета в класацията след Samsung и Lenovo. Coolpad, Huawei и ZTE са съответно на четвърта, пета и шеста позиция с пазарен дял от под 10%.

„Iphone 5S не привлече дълги опашки от хора пред магазините на Apple, както направи iPhone 4S преди няколко години, но определено беше по-успешен от iPhone 5”, коментира директорът на Counterpoint Research Том Канг.

В глобален мащаб iPhone 5S е най-продаваният мобилен телефон през октомври. Всъщност според Counterpoint моделът е помогнал на Apple да изпревари Samsung на пазара на смартфони в САЩ и да запази лидерската си позиция в Япония.

„Сделката с China Mobile, която се задава, може да доведе до ценова война, която да подсили общите продажби на iPhone 5S в Китай” смята Канг. Според него това може да тласне Apple нагоре и компанията да стане номер едно в региона през декември или януари.

Въпреки че все още няма официална сделка между Apple и China Mobile, мобилният оператор вече започна да взема предварителни поръчки за iPhone.

Китайският телеком е един от последните големи играчи в света, които не предлагат iPhone. Както изглежда сделката ще бъде решаваща за засилването на влиянието на Apple в региона.

Китай се доказа като предизвикателство за Apple поради голямата конкуренция от страна на Samsung. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
evlogi
преди 10 години
"Цената на акциите на Apple на пазара на смартфони в Китай скочи през октомври, което прави компанията третия най-голям играч на пазара в региона, сочат данни на фирмата за пазарни изследвания Counterpoint Research."-..????!!!!Майко мила,ама че безсмислица...Ленчеее,ленче,вземи вниквай малко повече в тва,което превеждаш и кат не разбираш,поне питай кво превеждаш....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още