IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

US Open отваря пътя пред умните дрехи

Децата, връщащи топките на тенис турнира, носят тениски, които следят биометричните им данни

13:22 | 07.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В началото на седмицата започна един от най-големите тенис турнири в света – US Open. Интересното е, че през тази година технологиите по време на шампионата ще достигнат нов връх, пише технологичното издание Gizmodo. Главни "засегнати" ще бъдат момчетата и момичетата, които връщат топките от пропуснатите удари на тенисистите. Именно те ще бъдат следени много по-строго, а виновник за това ще бъде тениската, която всеки един от тях ще носи. Облеклата са дело на Ralph Lauren и са ушити от специален материал, в който са вплетени посребрени нишки, свързани със специални сензори, записващи биометричните данни на носещия.

Идеята е на OM и Ralph Lauren, а целта е да се подобри контрола върху здравословното състояние на обслужващия персонал. Тениските ще измерват показателите на сърдечния ритъм, честотата на дишането и нивата на стрес, което ще позволи на организаторите да следят внимателно младежите. Дейвид Лорън, шеф на маркетинг отдела и корпоративните комуникации на Ralph Lauren, който е син на основателя на компания, обяснява:

“Всеки изследва възможностите на устройствата, които носим по тялото си – часовници, ленти за глава, маратонки и др. Решихме да разработим нещо изцяло ново, фокусирайки се върху самото облекло. Все пак живеем в дрехите си.”

Екипирането на децата, носещи топките на US Open, е само първата стъпка. Пред Ню Йорк Таймс Лорън обяснява, че през 2015 г. компанията ще лансира цяла гама от облекла – включително класически ризи, както и спортно облекло, в които ще бъде вградена технология от OM. Засега умните дрехи нямат цена, но показват желанието на големи компании да превърнат технологията в нещо много по-практично от умните часовници и умните очила.

Не е и чудно защо всичко, което обличаме се превръща в устройство. Удобството да трябва единствено да облечеш тениската си, за да следиш своята спортна активност и да се грижиш за здравето си, звучи изключително привлекателно за много хора. Все още обаче не сме сигурни дали човечеството е готово да ги използва масово, завършва публикацията на Gizmodo.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още