IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn обмисля инвестиция в Sharp

Председателят на Foxconn разкри, че компанията му е готова да предложи финансова подкрепа

16:06 | 21.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Foxconn обяви, че все още проучва възможностите за инвестиции и партньорство, които могат да включват лицензиране на технологии с японската компания за електроника Sharp, която се бори с лошите си финансови резултати, пише Wall Street Journal.

Коментарите на Foxconn дойдоха, след като базираната в Токио медия Weekly Toyo Keizai цитира председателя на компанията Тери Гоу, че най-големият производител на електроника в света планира да предложи финансова подкрепа на Sharp.

“Всяка подобна инвестиция би трябвало да се основава на взаимно изгодни резултати, по-специално дали Foxconn ще има правото да участва в управлението на бизнеса, за да реализира общата цел - постигане на устойчиво развитие на бизнеса и възвращаемост на инвестициите”, коментира Foxconn в изявление пред WSJ.

Гоу продължава да ухажва японските медии, докато се опитва да постигне инвестиционно споразумение с Sharp, която е пионер в технологиите с течни кристали, използвани в смартфоните и телевизорите.

Говорителят на Sharp в Токио твърди, че от Foxconn не са се свързвали с компанията. По думите му Sharp ще обмисли финансовата помощ от тайванската компания, при условие че тя се придържа към ангажиментите, поети преди няколко години за закупуване на акции от японската компания за 500 йени за брой (4,16 долара).

В интервю Гоу посочва, че ще направи предложение на Sharp през март. През последните две години той е дал няколко интервюта за японски медии, в които вниманието е насочено към неговия успех и към операциите, свързани с Sharp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още