IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba иска да купи дял от голям индийски производител на смартфони?

Говори се, че компанията проявява интерес към дял от Micromax

14:02 | 07.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba обмисля придобиването на дял в един от най-големите производители на смартфони в Индия Micromax, твърди източник, запознат със ситуацията, цитиран от CNBC.

Листнатата на борсата в Ню Йорк компания се интересува от „значителен дял“ в индийската фирма, макар че финансовите параметри на сделката все още не са ясни, посочва още източникът.

От своя страна Alibaba и Micromax отказват коментар по случая.

Преговорите между двете все още продължават, а делът от Micromax ще даде на Alibaba достъп до бързо развиващия се пазар на смартфони в Индия.

Alibaba има собствена операционна система, известна като YunOS, която се опитва да популяризира в опит да даде тласък на услугите си в сферата на електронната търговия. Чрез партньорството си с Micromax Alibaba ще си осигури инсталирането на нейната операционна система на устройствата на Micromax, така че ще получи по-голям пазарен дял на индийския пазар, който е доминиран от местните играчи Flipkart и Snapdeal.

Alibaba се опитва да популяризира значително своята операционна система през последните няколко месеца. През февруари технологичният гигант инвестира 590 млн. долара в малък местен производител на смартфони, наречен Meizu.

Миналия месец Alibaba започна сътрудничество с държавния оператор China Telecom за продажбата на евтини смартфони в по-малките градове и в селските райони в Китай. Това е допълнителен опит на компанията да засили своето присъствие в не толкова населените райони на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още