IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конференция разглежда електронните издателски практики

Digital Biblio Technologies ще се проведе за втора поредна година у нас

16:51 | 07.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Библио.бг</em></p>

Снимка: Библио.бг

Конференцията Digital Biblio Technologies, посветена на технологиите и електронно публикуване, ще се организира за втора поредна година и ще се проведе на 14-и май.

Събитието е адресирано към представители на издателския бранш, инвеститори, автори, интернет предприемачи, представители на образователната система и неправителствения сектор, студенти и специализанти, както и към представители на библиотечната общност в България, посочват организаторите от Библио.бг

В рамките на конференцията ще бъдат обхванати не само електронното книгоиздаване и дигитализирането на съдържание, но и съществуващите онлайн търговски модели в България. Ще бъдат разгледани и добрите практики на структуриране на информацията, механизмите на взаимодействие на издателствата и самопубликуващите се автори с медиите и блогърите. Сред темите ще бъде включена и тази за различните възможности за финансиране на издателски проекти, проблемите на дигиталния и вирусния маркетинг, влиянието на социалните мрежи върху потребителското поведение и други.

Водещите лектори тази година са организаторът и създател на Библио.бг Александър Петров, Жаклин Вагенщайн – директор Издателски стратегии и авторски права в издателство Colibri, експертът по онлайн комуникации и медии Жюстин Томс, създателят на сайта „Аз чета“ Александър Кръстев, експертът по интернет маркетинг Мая Манчева, интернет предприемачът Александър Ненов, графичният дизайнер Стоян Атанасов, писателят Александър Шпатов, литературните блогъри Христо Блажев и Милена Ташева, както и влогърът Емил Конрад.

Събитието ще започне в 9:30 ч. на 14-и май и ще се проведе във Френския културен институт в София. За участие в конференцията е необходима предварителна регистрация, срокът за която е до 12-и май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още