IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски конкурент на Uber набра още 2 млрд. долара финансиране

Didi Kuaidi се готви за голяма битка с американската компания

11:18 | 08.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещата компания за споделено пътуване в Китай Didi Kuaidi обяви, че събрала финансиране в размер на 2 млрд. долара, на фона на засилващата се конкуренция с американската компания Uber Technologies, предава Ройтерс.

Didi Kuaidi, която има най-голям пазарен дял сред мобилните приложения за споделено пътуване в Китай, обяви в официално изявление, че размерът на финансирането може да се увеличи с още „няколкостотин милиона“, тъй като се наблюдава засилен интерес от глобалните инвеститори.

Компанията разкри, че набирането на средства ще увеличи нейните парични резерви до 3,5 млрд. долара.

Най-новият кръг на финансиране, който според източници оценява компанията на 15 млрд. долара, ще засили битката с Uber, която наскоро обяви, че ще похарчи повече от 1 млрд. долара във втората най-голяма икономика в света, докато продължава агресивното си настъпление на пазара.

"Има няколко неща, в които разширяваме усилията си, за да затвърдим водещата си позиция като международна платформа, предоставяща транспортни услуги“, обясни президентът на Didi Kauidi Жан Лиу.

По думите му фокусът на компанията ще остане Китай и на транспортния пазар, но отказва да коментира оценката на фирмата след последния кръг на финансиране.

Необходимостта от толкова големи суми подсказва, че битката с Uber става все по-ожесточена. През февруари Didi Kuaidi беше формирана от сливането на двете компании Didi и Kuaidi – сделка на стойност 6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още