IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калифорнийски регулатор погна Uber

Според комисията услугата за превоз на пътници не е предоставила исканите от нея данни, така че може да загуби лиценза си

16:20 | 17.07.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Калифорнийски регулатор иска да знае кой управлява колите на Uber Technologies, а ако услугата за превоз не предостави такава информация, рискува да загуби лиценза си, пише Wall Street Journal.

Калифорнийската комисия за публични услуги обяви в сряда, че Uber не е успяла да ѝ предостави информация, включително за броя пътувания по пощенски код, колко от потребителите са платили, данни за инцидентите и колко от превозните средства са достъпни за хора с инвалидни колички, въпреки молбата да обяви всички тези данни. Ето защо комисията глоби Uber 7,3 млн. долара.

Uber оспорва решението на регулатора, че фирмата не е успяла да предостави исканите от нея данни. В имейл говорителят на базираната в Сан Франциско компания посочи, че е обявила информация за пътуванията, извършени с нейната услуга, като планира да обжалва решението на комисията.

"Решението и свързаната с него глоба са много разочароващи“, коментира говорителят на Uber. “Ще обжалваме, защото Uber вече предостави значителен обем информация на Калифорнийската комисия за публични услуги“.

През последните две години десетки американски градове и няколко щата създадоха правила, които припознават Uber и другите базирани на мобилни приложения услуги за превоз като различни от таксиметровите.

Калифорния се оказа едно от първите места, на които се наложи легализирането на този тип компании и то още през 2013 г. За целта бяха определени правила за операциите им, които включват предоставяне на данни за дейността им. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 34 rate down comment 4
vstoykov
преди 8 години
Бюрократите в целия свят са едни и същи - като видят успяла компания се опитват по всякакъв начин да
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още