IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google наема служителите на компания за почистващи услуги

Технологичният гигант се готви да пробие на нов пазар, смята Re/Code

18:06 | 20.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Google нае служителите на стартъпа Homejoy, предлагащ почистващи услуги, който прекратява дейността си, пише CNN.

В петък Homejoy обяви, че затваря врати и ще спре дейност на 31 юли. Компанията е основана от Аарън и Адора Чунг, които са брат и сестра. Те създават онлайн платформа за наемане на хигиенисти през 2012 г.

Homejoy сключва договори с работниците си, които обслужват стотици хиляди домове в 35 града по целия свят.

"Въпреки че успяхме по много начини, срещнахме и много трудности“, пише в блога на компанията Адора Чунг. „Все още има много нерешени предизвикателства в сферата на домашните услуги. Ние дадохме всичко от себе си, но за съжаление взехме трудното решение да прекратим дейността си“.

Тези предизвикателства вероятно са свързани с модела за наемане на работници, който се превърна в гореща тема през последните месеци.

Homejoy набра финансиране в размер на 40 млн. долара от компании като Redpoint Ventures, Google Ventures и First Round Capital.

Говорителят на Google потвърди, че технологичната компания ще наеме част от екипа на Homejoy. Според Re/Code решението е част от плана на Google да пробие на пазара на услуги по домовете.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още