IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent инвестира 50 млн. долара в чат приложението Kik

Ходът оцени канадския стартъп на 1 млрд. долара

12:45 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Tencent инвестира 50 млн. долара в чат приложението Kik

Китайският концерн Tencent инвестира 50 млн. долара в Kik, насоченото към тинейджъри канадско чат приложение, което се стреми да бъде “WeChat на Запада”. Инвестицията оцени канадския стартъп на 1 млрд. долара, пише Financial Times.

Kik набра средства от Union Square Ventures, която подкрепи Twitter, и SV Angel, инвеститор в много приложения на социални мрежи, включително Pinterest. Но тя нае съветници, които да проучат по-стратегически инвестиции, включително и евентуална продажба.

Тед Ливингстън, който е главен изпълнителен директор на баризаната в Онтарио Kik, твърди, че Tencent винаги е била сред най-желаните потенциални партньори на компанията. Ливингстън очаква с нетърпение обмена на идеи с Tencent, докато разработва нови услуги за Kik.

Насоченото към младежите приложение позволява на потребителите да гледат видеа в YouTube през чата и да провеждат разговори с ботове, които са програмирани така, че да дават полезни и забавни отговори.

Въпреки това Ливингстън иска да разшири дейността си в други услуги отново за тинейджъри, които все още оформят своите навици на пазаруване.

Около 70% от регистрираните 240 млн. потребители на Kik са на възраст между 13 и 24 години, а според компанията около 40% от тийнейджърите в САЩ използват Kik.

Подобно на конкурента си Alibaba, Tencent е заета да инвестира в западни технологични компании. Наскоро тя инвестира в Snapchat, както и в приложението за анонимно изпращане на съобщения Whisper и в Scanau, производител на хардуер за медицинска диагностика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още