IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple гледа в бъдещето с нови модели iPhone, iPad и Apple TV

Компанията представи новите си устройства в рамките на дългоочакваното си събитие и успя да изненада феновете си

22:19 | 09.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новият Apple TV разполага със специално дистанционно и директен достъп до App Store. Според Кук визията на Apple за телевизията е проста и "може би малко провокативна". Според него в момента тече златната ера на телевизията. 

Apple обяви, че ще актуализира Apple TV с нов интерфейс, който позволява даването на заявки през дигиталния асистент Siri за търсенето на самите програми и филми.

Като цяло новият Apple TV е много по-мощен от своя предшественик, а свидетелство за това е възможността за пускането на игри. Той разполага с 64-битов процесор и ще бъде пуснат в продажба в две конфигурации - 32 GB за 149 долара и 64 GB за 199 долара.

С новоизградения App Store, Apple и разработчиците от трети страни имат за цел да разширят софтуерната екосистема на Apple TV и нейната функционалност. 

Продажбата на Apple TV ще стартира в края на октомври, а до края на годината ще обхване общо 100 държави.

iPad Pro и iPad Mini 4

Apple обяви и подобрения в най-продавания си таблет - iPad Pro, който ще има по-голям екран и по-голяма клавиатура. Моделът ще е предназначен за бизнес потребители и ще бъде алтернатива на лаптопите.

IPad Pro позволява “да правите неща, които не можете да вършите с един лаптоп”, коментира Фил Шилер по време на събитието. По думите му благодарение на по-големия екран на устройството гледането на телевизионни предавания и филми е по-добро, както и преживяването при играенето на игри.

Новият таблет iPad Pro има 12,9-инчов екран, с 33% по-голям спрямо предишното поколение 9,7-инчови устройства. Той разполага със специална “умна клавиатура”, а батерията му издържа 10 часа. Таблетът е с четири вградени говорителя и тежи колкото първия iPad, който се появи на пазара през 2010 г.

Една от новостите, свързани с iPad Pro е пускането на ново устройство - Apple Pencil - стилус, предназначен за работа с таблета. Той позволява писането на ръка на устройството. Високотехнологичният стилус разполага със сензори за чувствителност и може да служи както за писане, така и за рисуване. Самият екран на таблета също е чувствителен на натиск, разкриха от компанията. Интересното около умния молив е фактът, че някога основателят на компанията Стив Джобс обяви, че мрази подобни устройства.

IPad Pro ще бъде пуснат на пазара през ноември и ще е със стартова цена от 799 долара. Той ще се продава в три модела - сребърен, златен и сив.

Apple обяви и пускането на по-тънък и по-мощен iPad Mini, който ще може да изпълнява по много задачи едновременно. Той работи с обновената операционна система iOS 9, а цената му е 399 долара. 

Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още