IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple и Samsung отново преплетоха шпаги в патентна битка

Американски съд реши, че корейската компания е нарушила част от патентите на американския конкурент

10:30 | 18.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Апелативен съд в САЩ обяви в четвъртък, че искът на Apple по патентно дело срещу Samsung ще бъде удовлетворен, което означава, че южнокорейската компания получава забрана да продава продукти, които нарушават патентите на нейния американски конкурент, предава Ройтерс. 
 
Това е най-новата победа на Apple в продължителната ѝ битка с нейния най-голям конкурент. 
 
Съдът във Вашингтон заяви, че по-долната съдебна инстанция е нарушила нейното решение, след като съдебните заседатели наредиха Samsung Electronics да плати 120 млн. долара през май тази година за нарушаване на три от патентите на Apple. 
 
Делото е свързано с защитени права, свързани с технологията за отключване на телефона, автоматичния коректор при писане и функцията за откриване на данни. 
 
"Apple не се стреми да попречи на продажбата на животоспасяващи лекарства, а да попречи на Samsung да печели от неразрешената употреба на функции в своите смартфони и таблети“, посочва съдът. 
 
Делото беше върнато във Федералния окръжен съд в Сан Хосе, Калифорния, за преразглеждане на разпореждането.  След решението на съдебните заседатели от миналата година окръжният съдия Луси Кох отхвърли през август 2014 г. иска Samsung да получи постоянна забрана да продава смартфоните с неправомерно използваните патенти.
 
В изявление Samsung се опита да успокои своите клиенти, че всички нейни ключови модели смартфони ще останат в продажба. Говорителят на компанията заяви, че искът на Apple е „неоснователен“ и Samsung ще поиска преразглеждане на решението от четвъртък. 
 
Apple затвърди позицията си, заявявайки, че "Samsung умишлено открадна нашите идеи и копира нашите продукти“. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още