IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите увеличават натиска върху Мариса Майер

Един от 15-те най-големи акционери в Yahoo твърди, че не трябва да ѝ се дава повече време да покаже добри резултати

09:24 | 14.12.15 г.
<p>
	Мариса Майер. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Мариса Майер. Снимка: архив Ройтерс

Yahoo се сблъсква с още по-голям натиск от страна на инвеститорите, които се противят на идеята главният изпълнителен директор на компанията Мариса Майер да получи повече време, в което да върне компанията към успеха, пише Wall Street Journal.

Canyon Capital Advisors, инвестиционна фирма от Лос Анджелис, която се нарежда сред 15-те най-големи акционера в Yahoo, е изпратила писмо до борда на интернет гиганта, в което настоява Yahoo да намери купувач на своя основен бизнес с интернет търсачката ѝ или на цялата компания, сочи документ, разгледан от Wall Street Journal.

Друг инвеститор в Yahoo, нюйоркският хедж фонд SpringOwl Asset Management, предлага нов план за съкращаване на 75% от работната сила на компанията и смяна на Майер с нов главен изпълнителен директор, който е по-фокусиран върху оперативните въпроси. Сред предложенията попада и идеята за намирането на стратегически партньор, който да помогне на Yahoo да се справи с данъчните проблеми, свързани с азиатските ѝ активи.

Един от инвеститорите в Yahoo миналата седмица предложи план за отлагане на отделянето на акциите на компанията в Alibaba Group Holding заради потенциални данъчни рискове. Вместо това предлага отделянето на основния интернет бизнес на компанията. Ако това наистина се случи, ще отнеме повече от една година, а това означава, че периодът на връщане към успеха би се удължил значително.

В сряда Мариса Майер обяви, че по време на обявяването на финансовите резултати на Yahoo за четвъртото тримесечие следващия месец, тя ще разкрие и повече детайли за плана за реорганизация на бизнеса.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още