IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM придобива видео стрийминг услугата Ustream

Тя е поредната технологична компания, която се насочва към стрийминг платформите

10:36 | 22.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
IBM придобива видео стрийминг услугата Ustream

IBM придобива доставчикa на видео стрийминг Ustream в опит да помогне за продажбата на повече видео услуги на клиенти като National Football League, HBO и Food Network чрез своята облачна платформа, пише Bloomberg.

Чрез придобиването International Business Machines ще създаде подразделение, което комбинира услугите на Ustream със свързани технологии, в това число и тези от предишни придобивания - платформата за гледане на видео на няколко устройства Clearleap, услугата за съхранение на данни Cleversafe и софтуерът за трансфер на файлове Aspera.

Новата сделка е на стойност 130 млн. долара, твърди източник, запознат с въпроса, който е пожелал да запази анонимност.

IBM планира да използва комбинираните технологии, за да помогне на клиентите си да предоставят разширени видео услуги и то на повече екрани, твърди Брекстън Джарат, който беше главен изпълнителен директор на Clearleap. Сега той ще ръководи новото подразделение на IBM.

Пазарът за облачно базиран видео софтуер може да достигне 105 млрд. долара до 2019 г., коментира той. Джарат отказва да коментира цената на сделката и приходите на Ustream.

IBM не е единствената голяма технологична компания, която се насочва към пазара на стрийминга на видео на живо. През 2014 г. Amazon.com придоби конкурента на Ustream - Twitch, за 970 млн. долара. Миналата година Twitter купи мобилното приложение за стрийминг на живот Periscope за необявена официално цена. Facebook и Snapchat заедно се фокусираха повече върху подобряването на своето видео представяне в услугите си.

Базираната в Сан Франциско Ustream, основана през 2007 г., набра около 50 млн. долара от инвеститори, сред които инвестиционното звено на SoftBank Group и DCM Ventures. Компанията има центрове за данни в Сан Хосе, Калифорния, Амстердам и Токио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още