IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon иска да разшири логистичните си операции в Китай

Компанията има амбицията да контролира нарастващите си разходи за доставки

13:25 | 10.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon агресивно се опитва да разшири своите логистични операции в Китай като част от по-големите си амбиции да контролира своите нарастващите разходи за доставянето на милиарди стоки, предава Ройтерс.

Компанията планира да обработва товарите още на пристанищата в Япония, Европа и САЩ.

Някои анализатори смятат, че ходът ще помогне на Amazon да започне да предлага услуги по доставки на други компании, като започне да се конкурира с United Parcel Service и DHL Worldwide Express.

Това ще повтори стратегията на Amazon в облачните услуги. Нейното подразделение Amazon Web Services сега е най-бързо растящото за компанията. То беше стартирано, за да обслужва личните операции за търговия на дребно на Amazon, но сега предлага услугите си и на други компании.

Базираната в Сиатъл Amazon се сблъсква с натиск от страна на Wall Street да намали цените на доставките си, които скочиха с повече от 37% през последното тримесечие спрямо същото година по-рано.

Говорителят на компанията е отказал да коментира случая. Но Amazon разкри, че вече се е обърнала към регулаторите в Китай по въпроса.

Според някои анализатори Amazon ще използва новия си лиценз, за да улесни китайските търговци и производители в транспортирането на техните стоки до основните места, на които Amazon има складове.

Конкурентът на Amazon Alibaba Group Holding има по-голям контрол над логистичната мрежа в Китай, тъй като харчи милиарди за закупуването на дялове във фирми за доставка и логистика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още