IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat придоби създателя на приложението за стикери Bitmoji

Стойността на сделката с Bitstrips е 100 млн. долара

12:27 | 25.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Стартъпът за изпращане на съобщения Snapchat ще плати повече от 100 млн. долара в кеш и акции за придобиването на Bitstrips, създателя на популярното приложение за виртуални стикери Bitmoji, пише Wall Street Journal, позовавайки се на двама източници, запознати със сделката.

Приложението Bitmoji позволява на потребителите да създават персонализирани анимирани аватари, които приличат на тях, а след това да ги изпращат, използвайки специална клавиатура на смартфона. Приложението, пуснато през октомври 2014 г., набра популярност и успя да се задържи в топ 100 на най-сваляните приложения в магазина на Apple, сочат данни на App Annie. Няколко известни личности като Сет Роугън и Лена Дънхам също използват приложението.

Snapchat, която рядко извършва придобивания, може би прави този ход в опит да се конкурира с Facebook – своя все по-голям конкурент в сферата на забавленията чрез филтри и нови функции в мобилните чатове.

По-рано този месец Facebook придоби Masquerade Technologies – създателя на приложение, което позволява на потребителите да „сменят“ лицата си във видеоклипове.

Новото придобиване може да помогне на Snapchat да изгради голям каталог от визуални филтри в своето приложение, което има по 100 млн. потребители дневно.

Базираната в Торонто Bitstrips е основана през 2007 г. от канадския аниматор Джейкъб Блексток, който е главен изпълнителен директор на компанията. Идеята била услугата да помага на хората да създават персонализирани дигитални комикси. Bistrips е набрала 11 млн. долара финансиране от инвеститори, сред които се нареждат Kleiner Perkings Caufield & Byers и Horizon Ventures. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още