IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle навлиза смело в строителната индустрия с ново придобиване

Компанията купува фирмата за управление на договори и разплащания Textura за 663 млн. долара

18:09 | 28.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичната компания Oracle обяви, че придобива доставчика на базирани в облака услуги за управление на разплащания и договори в сферата на строителството Textura, пише TechCrunch.

Сделката е на стойност 663 млн. долара и ще помогне на Oracle да подобри своя продукт за управление на проекти Primavera. Компанията планира да обедини Primavera и Textura в отделно международно звено, наречено Oracle Engineering and Construction. Трансакцията, която вече е одобрена от борда, ще бъде завършена по-късно тази година.

“Все по-глобалната инженерна и строителна индустрия изисква дигитална модернизация по начин, който автоматизира ръчните процеси и използва облачните технологии за подобряване на продуктивността”, твърди Майк Сицилия, старши вицепрезидент на Oracle. Според него сделката ще доведе до създаването на звено, което ще има “най-големия набор от облачни услуги в индустрията”.

Textura, която стана публична компания през 2013 г., е един от най-големите доставчици на услуги за управление на проекти в индустрията в глобален мащаб. Тя обработва разплащания за 3,4 млрд. долара за над 6000 проекта месечно, с над 85 хил. изпълнители и други, свързани с платформата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още