IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Nvidia изстреля цената на акциите ѝ с 15%

Печалбата на компанията за първото фискално тримесечие е скочила с 46%

11:00 | 14.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на производителя на чипове Nvidia поскъпнаха с 15% в петък, след като компанията обяви печалба и прогноза, които се оказаха доста над очакванията на анализаторите, пише CNBC.

Печалбата на акция е успяла да надмине консенсусната прогноза с един цент, достигайки 33 цента през първото фискално тримесечие. Печалбата на Nvidia е скочила с 46% спрямо година по-рано, благодарение на силното търсене и желанието на играчите да платят, за да получат по-висококачествени изображения.

Прогнозата за годишните приходи също се оказа по-висока от очакваната от Wall Street. За текущото тримесечие компанията прогнозира 1,35 млрд. долара приходи, докато средната оценка на анализаторите беше за 1,28 млрд. долара.

Приходите за последното тримесечие достигнаха 1,3 млрд. долара, което е увеличение с 13% спрямо година по-рано. Компанията посочи, че платформите за игри са особено силни, а приходите ѝ от тях са скочили със 17% на годишна база до 687 млн. долара.

“Радваме се на растеж във всички наши платформи - за игри, професионална визуализация, центрове за данни и автомобилни проекти”, коментира съоснователят и главен изпълнителен директор на Nvidia Джен-Хсун Хуанг. “Развълнувани сме да донесем новата вълна от иновации на пазарите, които обслужваме”.

Nvidia произвежда графични процесори (GPU), които подобряват качеството на изображенията на смартфони, игрови конзоли и автомобили. Също така е специализирана във виртуална реалност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още