IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще намали ролята на редакторите в избора на водещи теми

Trending Topics предизвика спорове преди време заради твърдения, че се потискат консервативните възгледи

09:54 | 27.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook ще възприеме нов подход за намаляване на човешкия фактор в услугата "Водещи теми" (Trending Topics), предизвикала полемика преди няколко месеца заради твърдения, че в нея се потискат консервативните възгледи, предадоха AP и БТА.

Въпреки че отрече да е проявявана предубеденост, Facebook опита да успокои потребителите, че не фаворизира едни статии за сметка на други при определянето на това кои от тях ще попаднат сред водещите теми.

Facebook отстоява мнението, че те се подбират чрез алгоритъм, вземащ под внимание това колко често потребителите публикуват или споделят дадена статия.

Редакторите ще продължат да преглеждат списъка с темите и занапред, но услугата вече няма да включва водещи заглавия и резюмета, писани от редакторите. Вместо това ще се показва селекция от коментари на потребители и откъс от дадена медийна статия.

Преди това Facebook заяви, че редакторите ще спрат да разчитат на външни медии, когато решават на кои теми да бъде наблегнато.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още