IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google пусна чат приложение, което ще накара Facebook да завижда

Allo е крачка напред в създаването на приложение, използващо бот, за какъвто социалната мрежа мечтае

16:21 | 21.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;googleblog.blogspot.bg</em></p>

Снимка: googleblog.blogspot.bg

На пазара вече излезе поредното ново приложение за изпращане на съобщения, но то си заслужава да бъде свалено на мобилното ви устройство, пише CNN Money. 

Въпреки че Facebook работи по интегрирането на ботове в Messenger, Google направи крачка напред и създаде чат приложение с най-полезния бот до момента – Google search.

Приложението Allo, което беше обявено още през май, вече е достъпно за сваляне. То свързва търсачката на Google с много от забавните функции, с които хората са свикнали при използването на други приложения.

Включена е възможността за групов чат, стикери и за изпращането на изчезващи съобщения. Голямото нещо, което липсва, е опцията за видео и аудио разговори. За тези функции Google иска потребителите да ползват Duo – нейното приложение за видео обаждания, което компанията пусна през август.

И двете приложения са безплатни и достъпни за Android и iOS, като са създадени с идеята да улеснят комуникацията през мобилни устройства. Google твърди, че двете са „допълващи се приложения“.

Google нарича Allo “умно приложение за изпращане на съобщения“, защото се учи от вашите разговори и предлага неща, които можете да кажете. С времето софтуерът ще се научи дали предпочитате да пишете „хаха“ или „lol”, така че да предсказва по-често желанията ви и да имитира начина, по който говорите.

Използването на Google вътре в чата е едно от най-големите предимства на Allo. За да направи това, потребителят трябва да спомене Google чрез „@Google” и да добави думите, които търси, като например неща, които да прави, или места, на които да яде. Това е чудесен начин да правите планове с други хора, без да се налага да влизате в други приложения или да изпращате скриншоти и резултати от търсенето.

Освен това можете да започнете разговор с Google чрез изпращане на съобщения с акаунта на Google Assistant. Той работи като Google, но изглежда по-скоро като разговор и по-малко като търсачка.

Всички съобщения, изпратени през Allo, са криптирани от сървърите на Google, а използването на функцията „инкогнито чат“ осигурява криптирането им и в самото устройство. Това означава, че само човекът, който ги е изпратил, и този, който ги е получил, могат да ги прочетат.

Подобно на Snapchat Allo позволява на потребителите да рисуват върху снимки и да ги изпращат на приятели. Има и голяма селекция от стикери, които могат да бъдат свалени.

Google няма да показва реклами в Allo, но ще използва информацията от търсенията като част от вашия общ Google акаунт. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още