IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba реши да отдели подразделението си за чипове

Компанията потвърди, че иска да продаде дял от новата компания, за да се справи с трудностите си

09:16 | 27.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бордът на директорите на японската технологична компания Toshiba одобри плановете да отдели основния ѝ бизнес с чипове в самостоятелна компания. Освен това планира да търси външни инвестиции в нея. Ходът има за цел да помогне за справянето със загубата на милиарди долари във връзка с придобиването на американска компания за ядрена енергетика, предава Ройтерс.

Toshiba оценява, че стойността на нейния бизнес с чипове е между 1 и 1,5 трлн. йени (9-13 млрд. долара), посочва източник, запознат с въпроса.

Частичната продажба на бизнеса с чипове ще осигури спасителен пояс на Toshiba заради голямата загуба, която може да изтрие част от капитала на акционерите в края на фискалната година през март.

Toshiba заяви, че ще разкрие какъв е размерът на отписването на 14 февруари, когато ще отчете резултатите за третото си тримесечие.

Потенциални инвеститори в бизнеса с чипове са компании за дялово инвестиране, бизнес партньорът Western Digital и държавната Японска банка за развитие, посочва източникът.

Бизнесът с чипове на Toshiba генерира 845,6 млрд. йени (7,4 млрд. долара) приходи от продажби и 110 млрд. йени оперативна печалба в рамките на фискалната година, завършила през март 2016 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още