IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft привлече финансиране за 600 млн. долара

През първото тримесечие компанията е отбелязала 34% ръст на броя превози

10:31 | 12.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Lyft, предлагаща едноименната услуга за споделено пътуване, набра 600 млн. долара финансиране, обяви един от инвеститорите й във вторник, предава Ройтерс.

Компанията за дялово инвестиране KKR & Co заяви, че се е включила в процеса на привличане на средства, като е дала значителен финансов тласък на базираната в Сан Франциско компания, която продължава да се конкурира с Uber Technologies.

Източници, близки до Lyft, миналата седмица казаха, че фирмата е близо до завършването на кръг на финансиране, който ще я оцени на 7,5 млрд. долара. Това е значително увеличение спрямo оценката от 5,5 млрд. долара, която Lyft имаше при предния рунд преди повече от година.

През първото тримесечие на 2017 г. Lyft е генерирала 34% ръст на броя превози, които извършва, до 70,4 млн. спрямо бройката, която достигна в края на 2016 г. Освен това ръстът е 142% спрямо същия период година по-рано, пише Bloomberg.

Броят на американските потребители, които твърдят, че биха обмислили дали да ползват услугите на Lyft, е нараснал до 9,6% този месец от 5,6% през септември. Това сочи доклад на компанията за пазарни проучвания YouGov BrandIndex за Quartz.

Междувременно броят на американските потребители, твърдящи, че биха обмислили наемането на Uber, е спаднал до 14 на сто от 18 на сто през ноември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още