IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Pandora се оттегля?

Компанията му търси заместник, а дотогава Тим Уестъргрийн ще остане на поста

13:31 | 26.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Pandora Тим Уестъргрин планира да се оттегли от лидерския пост в компанията за музикален стрийминг, пише Re/code, позовавайки се на източници, запознати с плановете на фирмата.

Pandora все още не е избрала заместник на Уестъргрин, допълват източниците. Ето защо той вероятно ще остане на поста, докато не бъде намерен кой да го наследи.

Представител на компанията отказва да коментира въпроса.

Уестъргрин основава Pandora преди 17 години. Той заема поста главен изпълнителен директор от 2016 г. насам. Преди това позицията е заемана от редица професионални мениджъри.

По-рано този месец сателитната музикална компания Sirius XM заяви, че ще инвестира 480 млн. долара в Pandora, в замяна на 19% дял и три места в борда на директорите. Сделката все още не е финализирана.

Pandora е един от пионерите в музикалния стрийминг и през годините изгради база от над 80 млн. потребители, повече от които използват безплатната версия на нейното онлайн радио. Но сега тя се бори да генерира достатъчно приходи, за да покрие разходите по безплатната си услуга.

Междувременно музикалните слушатели гравитират между абонаментните услуги по поискване, като Spotify и Apple Music и други, които също предлагат безплатен достъп.

По-рано тази година Pandora пусна и собствена версия на абонаментна услуга. Но Sirius изглежда не се интересува от новото предложение на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още