IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom оттегли офертата си за Qualcomm

Сингапурската компания не се отказва от плановете да се премести в САЩ

09:04 | 15.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Базираната в Сингапур Broadcom оттегли своята оферта за 117 млрд. долара за придобиването на производителя на чипове Qualcomm в сряда, два дни след като американският президент Доналд Тръмп блокира опита за сключването на сделката, посочвайки, че тя може да застраши националната сигурност на САЩ, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че освен това е оттеглила номинациите си за независими директори за борда на Qualcomm, които трябваше да бъдат представени на годишната среща на акционерите на Qualcomm.

Въпреки това Broadcom очаква да премести част от операциите си в САЩ.

„Въпреки че сме разочаровани от развръзката, Broadcom ще се съобрази със заповедта“, обяви компанията.

Източници на Ройтерс заявиха във вторник, че Broadcom още тогава е оттеглила офертата си за Qualcomm.

Бордът на Broadcom се срещна късно във вторник, за да формализира плановете да премести своята база в САЩ, на цена от около 500 млн. долара годишно заради по-високото данъчно облагане, допълват източници.

Ако бъде базирана в САЩ, а не в Сингапур, това може да даде на Broadcom по-голям шанс за придобиване на американски компании, без да попада под юрисдикциите на Комисията за чуждестранни инвестиции в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още