IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple покани избрани потребители да тестват Apple Card

Очаква се кредитната карта на компанията да бъде официално пусната през август

14:20 | 06.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Apple.com</em></p>

Снимка: Apple.com

След месеци очакване Apple покани някои избрани потребители да кандидатстват за получаването на Apple Card, пише CNBC.

Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук заяви по време на обявяването на финансовите резултати за фискалното трето тримесечие, че новата кредитна карта, създадена в партньорство с Goldman Sachs, ще бъде пусната през август.

Apple Card е част от по-големите усилия на Apple да разшири бизнеса си с услуги и да насърчи приходите си от всичките 1,4 млрд. активни устройства с нейните марки. Компанията разчита на услугите да подкрепят приходите ѝ, докато продажбите на смартфоните ѝ се забавят. Apple отчете 11,46 млрд. долара приходи от услуги за третото тримесечие, а според Тим Кук това е било „чудесно тримесечие за услугите“.

Междувременно за Goldman Sachs това е възможност да разшири обхвата си в банкирането на дребно. Mastercard ще предоставя мрежа за разплащания за новата кредитна карта.

Клиентите, които имат достъп от тази сутрин, са сред онези, които са кандидатствали да бъдат „уведомени“, когато картата стане достъпна. Кредитната карта ще стане широко достъпна по-късно през август. По това време всички потребителите ще могат да включат картата в своя дигитален портфейл на iPhone,

Apple Card няма годишна, трансакционни, наказателни и други такси.

Потребителите на Apple Card ще получават обратно средства за покупки, извършвани с картата, вместо наградни точки. Стоките или услугите, купувани директно от Apple (включително във физическите ѝ магазини, онлайн платформите, iTunes и Apple Music) ще носят 3% от платената сума обратно на потребителите. При покупките с Apple Pay ще са 2%, а другите покупки – 1%.

Apple обяви плановете за кредитната си карта през март, когато разкри повече и за Apple TV+, Apple Channels и Apple News+. Досега тя е тествала услугата само сред служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още