IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: 26% от компютрите в света продължават да използват Windows 7

Във вторник Microsoft ще спре ъпдейтите и поддръжката на операционната система

20:10 | 12.01.20 г. 15
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Във вторник Microsoft официално ще сложи край на една ера, когато ъпдейтите и поддръжката за Windows 7 ще бъдат преустановени. Въпреки че операционната система ще продължи да бъде налична, компанията ще спре да предлага техническа поддръжка, софтуер и ъпдейти по сигурността, пише Statista.

Microsoft препоръчва Windows 7 да бъде заменен с Windows 10, защото липсата на ъпдейти за сигурността ще направи системите по-уязвими към вируси и кибер атаки.

По данни на сайта за анализи Net Market Share Windows 7 продължава да се използва от 26,6% от компютрите в света. Това означава, че много потребители ще трябва или да потърсят други варианти, или да се справят с отрицателните последици от използването на остарял софтуер.

Windows 7 е наличен от 2010 г. насам. Той беше последван от Windows 10 през 2015 г. Макар че използването на по-нова операционна система носи явни ползи, някои потребители преднамерено залагат на Windows 7, посочвайки проблеми със съвместимостта на програми на трети страни или по-стар хардуер, които забавят Windows 10.

Още графики вижте тук.  Windows Windows

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 23 rate down comment 2
Бидонойл
преди 4 години
С удоволствие бих ползвал XP, обаче нито хардуер, нито софтуер вече я поддържа. Дори и един MetaTrader 4 вече не може да се инсталира. Но пък го пробвах под Linux с Wine и върви без проблем.Империя, ти нали беше човек заможен, газпромски инвеститор, вземи си купи легален Windows.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 35 rate down comment 0
melon
преди 4 години
Аз лично бих се чувствал прекрасно с XP. От новите операционни системи и програми виждам само огромна жажда за компютърен ресурс и странният парадокс да се бавят и да затрудняват днешните компютри с фантастични спрямо, да кажем 2000 г. параметри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 30
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Ми кат не ти харесва Бил, инсталирай си някаква сибирска операцоонна система бе, мишшка с ушшанка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 22
Императорът
преди 4 години
Тия съсли от вчера ме бомбардират с някакви съобщения и ми прецакаха десктопът- който стана чисто черен. И за разлика от ХР не мога да си туря някаква хубава картинка. Писна ми от геят Бил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 2
mariata
преди 4 години
В графиката не виждам Windows XP, който също все още се използва доста често и има някои предимства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още