IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: 26% от компютрите в света продължават да използват Windows 7

Във вторник Microsoft ще спре ъпдейтите и поддръжката на операционната система

20:10 | 12.01.20 г. 15
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Във вторник Microsoft официално ще сложи край на една ера, когато ъпдейтите и поддръжката за Windows 7 ще бъдат преустановени. Въпреки че операционната система ще продължи да бъде налична, компанията ще спре да предлага техническа поддръжка, софтуер и ъпдейти по сигурността, пише Statista.

Microsoft препоръчва Windows 7 да бъде заменен с Windows 10, защото липсата на ъпдейти за сигурността ще направи системите по-уязвими към вируси и кибер атаки.

По данни на сайта за анализи Net Market Share Windows 7 продължава да се използва от 26,6% от компютрите в света. Това означава, че много потребители ще трябва или да потърсят други варианти, или да се справят с отрицателните последици от използването на остарял софтуер.

Windows 7 е наличен от 2010 г. насам. Той беше последван от Windows 10 през 2015 г. Макар че използването на по-нова операционна система носи явни ползи, някои потребители преднамерено залагат на Windows 7, посочвайки проблеми със съвместимостта на програми на трети страни или по-стар хардуер, които забавят Windows 10.

Още графики вижте тук.  Windows Windows

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 1
SS-23
преди 4 години
Хардуера не подържа старите версии, не защото не може, а защото така го правят !Може да инсталираш уиндоус на Епъл , ама не можеш по стара версия на PC ... ае сети се що :)---Може. Прецесорите Райзен от 1-о и 2-о поколение вкл. (без тези с вградена видеокарта) поддържат 7-цата. В тубата бях попаднал на материал , в който руснак успява да качи ХР на процесор Райзен. Всичко е в драйверите и подържаната архитектура... но с много усилия - може да се инсалира. Затова прави впечатлеие, че старите процесори и старите дъна поддържащи сокети АМ3 и АМ2+ - продължават да държат цена
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 1
apn
преди 4 години
От 5 години съм с Linux и съм супер доволен! Работи бързо, вече има алтернативи(alternativeto.net) почти за всички програми, които са и на Windows, а ако няма определен софтуер просто си пускам виртуална машина с Windows и си работя! Повече не искам да пускам Windows, защото вече не доизпипват нещата, а и новата версия на Windows ще някаква Cloud базирана и тогава ще се приключи с авантите! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 1
Ivel
преди 4 години
Имам два лаптопа, единят е едно старо HP Envy13, железна машина в стил милитъри със седмица, на която още преди 5-6 годи и спрях апдейтите и съм щастлив от тогава. Другият си го купих преди две години пак HP Spectra 13 с идеята да заменя старият, но за съжаление така и не му свикнах на тоя Windows10 и си карам още на стария, малко по-бавничко, но с мерак и разбиране на процесите, които се случват в него. Според мен има много нелогични неща в десятката, все едно са го писали такива дето пишат софтуера за френските коли. Спомням си някога като промотираха десятката Китай упорито се отказваше да купувал лицензии за десятката за държавната администрация, Бил Гейтс им се беше обидил тогава, че не щат новия му продукт. Китайците са умни хора, още в самото начало са им хванали мераците да събират колкото може повече данни. И въобще всички нови софтуери все повече и повече искат да знаят максимално критично лична информация за потребителя, понякога имат абсурдни обяснения защо го правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 1
khao
преди 4 години
мен 7мицата ме кефеше повече ... но желанието им да ни следят наделя!Хардуера не подържа старите версии, не защото не може, а защото така го правят ! Може да инсталираш уиндоус на Епъл , ама не можеш по стара версия на PC ... ае сети се що :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 3
SS-23
преди 4 години
и на всичко отгоре - тежи много повече от 7-цата, да не говоря за всякави "магазини", облаци и други глупости, които са го превърнали във "смартфон"!НЕ, мерси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 3
SS-23
преди 4 години
100 кинта е легална 10-ка pro версията , 50 е home версията---и нямаш никакъв ръчен контрол над много от процесите, а да не говоря за ъпдейтите, а Кортаната ти знае и кътните зъбки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 12 rate down comment 4
SS-23
преди 4 години
липсата на ъпдейти за сигурността ще направи системите по-уязвими към вируси и кибер атаки.---Че аз ъпдейтите отдавна съм ги спрал и за 7-аца, защото вече качват само нови и нови шпионски добавки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 9
дядя Вова
преди 4 години
След такъв тул, при следващият ъпдейт, ще си отвори вратичка въвFirewall-a, вие ще я затворите, то пак ще отвори, вие я ще затворите.С един момент ще каже: майн***та ти, няма да те ъпдейтвам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 7
дядя Вова
преди 4 години
Момци и моми >>Google |___Windows 10 stop Spy___________________|9 Free Tools To Disable And Stop Windows 10 From Spying And Tracking You
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 9
zelka007
преди 4 години
кофти активатор импе , чети в коментарите под торента , не сваляй всичко наред :))) ... 100 кинта е легална 10-ка pro версията , 50 е home версията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още