IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата технологична конференция в Европа се завръща на живо

Организаторите на Web Summit все още не са обявили какви мерки ще бъдат взети за събитието

18:51 | 11.08.21 г.
<p>
	Кадър от Web Summit 2019. <em>Снимка:&nbsp;Jose Sarmento Matos/Bloomberg</em></p>

Кадър от Web Summit 2019. Снимка: Jose Sarmento Matos/Bloomberg

Най-голямата технологична конференция в Европа – Web Summit – ще се завърне като събитие, провеждано на живо, в Лисабон този ноември, потвърдиха организаторите пред Ройтерс, след като миналата година то се проведе онлайн заради коронавирусната пандемия.

Главният изпълнителен директор на Web Summit Пади Косгрейв заяви през миналия ноември, че мястото на провеждане – лисабонската Altice Arena, е резервирано за 2021 г. и той очаква конференция да се случи на живо.

Днес организаторите потвърдиха, че поддържат контакт със здравните власти, така че събитието да е максимално сигурно, що се отнася до Covid-19.

Все още не е решено дали ще е нужно носенето на маски и правенето на тестове, заяви комуникационният мениджър Катрин Фарел, но мястото се подготвя, така че да може да има социална дистанция.

Според сегашните планове на португалското правителство задължителното носене на маски във външни части ще бъде премахнато през септември, но във вътрешни пространства и при големи струпвания на хора ще е необходимо.

Част от конференцията ще се предават онлайн, както се случваше и преди пандемията, коментира Фарел.

Над 1000 говорители и 1250 стартъпа планират да посетят Web Summit, който ще се проведе от 1 до 4 ноември. На миналогодишното онлайн събитие имаше 104 хил. посетители. Организаторите твърдят, че очакват над 40 хил. души да посетят конференцията тази година. Малко под 70 500 билета бяха продадени за събитието през 2019 г.

През юни и в началото на юли дневните случаи на Covid-19 нараснаха до нива, последно наблюдавани през февруари, когато Португалия беше под строга блокада, но от края на юли до днес бележат лек спад, докато ваксинационната кампания набира сили.

Около 71% от населението на Португалия са получили една доза от ваксина срещу Covid-19, а 62% са напълно ваксинирани, сочат данни на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още