IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Paysafe придобива германската финтех компания viafintech

Сделката е изцяло в брой

17:10 | 24.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Paysafe</em></p>

Снимка: Paysafe

Платформата за специализирани разплащания Paysafe обяви, че придобива германската финтех компания viafintech чрез сделка изцяло в брой.

Viafintech е популярна с марките Barzahlen/viacash и viacash предлага независима платежна инфраструктура в страните от DACH региона (Германия, Австрия и Швейцария) и е алтернатива на традиционната банкова структура. Придобитата компания е основана през 2011 г. и дава опции за интеграция с приложения за дигитално банкиране, така че да предложи иновативна концепция за „мобилен банкомат“.

Споразумението носи нови възможности за растеж в Германия за Paysafe – пазар, който е от съществено значение за международните търговци. Освен това предлага възможности за генериране на приходи от кръстосана продажба, като предлага на търговци по света алтернативни решения за банкиране и разплащания чрез viafintech.

Благодарение на базираната в Германия viafintech потребителите могат да правят депозити и да теглят пари в брой от дигиталните си банкови сметки в най-близкия магазин. За целта те ползват баркод. Услугите на компанията се използват за плащане на сметки, за изплащане на кредити и за онлайн пазаруване.

Освен в Германия компанията оперира и в други пет държави в Европа, но планира да направи експанзия. Мрежата на компанията включва 20 хил. точки за продажба.

Екипът на viafintech, включително управляващите директори Себастиан Зайферт, Ахим Бонш и Андреас Велер, ще се присъедини към екипа за онлайн кешови услуги и решения за отворено банкиране в Paysafe, ръководен от Удо Мюлер, изпълнителен директор на Paysafe eCash.

Сделката следва няколко придобивания на Paysafe в Южна Америка, в това число на PagoEfectivo и SafetyPay. След финализирането на трите придобивания бизнесът Paysafe eCash ще може да предлага кешови разплащания и решения за отворено банкиране в повече от 60 държави с повече от 1 млн. точки за разпространение.

Очаква се споразумението да бъде приключено през следващите месеци. Докато това се случи, компаниите ще продължат да работят независимо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още