IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидери на телекоми се обединиха срещу войната в Украйна

Те използваха сцената на Световния мобилен конгрес, за да кажат, че индустриите по света трябва да работят за напредъка на обществото

17:39 | 01.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Лидерите на част от големите мобилни оператори в Европа използваха трибуната на Световния мобилен конгрес в Барселона, за да коментират войната в Украйна, която влияе на различни индустрии.

Главният изпълнителен директор на Vodafone Ник Ред, генералният директор на GSMA Матс Гренрид и председателят и главният изпълнителен директор на Telefonica Мария Алварес-Палете бяха сред онези, които коментираха темата за военния конфликт и ролята на индустрията в бъдещото развитие на света.

„Предвид започването на войната в Украйна, това е конференция, която ми напомня колко важни са глобалните сектори и общности като нашата, които работят за напредъка на обществото“, коментира Ред.

„Най-належащият проблем в момента очевидно е войната в Украйна. Тя допълва политическите, икономическите, социалните и климатичните сътресения, които изпитваме едновременно. Всички ще трябва да работим много усърдно, за да преодолеем тези предизвикателства“, посочи той.

По думите му индустрията има задължение да свърши своята част, а чрез технологиите може да предложи много.

Коментарите лидерите отправиха, след като при откриването на събитието Гренрид заяви, че организаторът на Световния мобилен конгрес GSMA „силно осъжда руската инвазия в Украйна“, с което предизвика овации в залата.

„Връзката между материалния и етичния напредък беше размита“, каза той, допълвайки, че „тревожни събития в зората на 21-и век, като това, което се случва в момента в Украйна, ни напомня, че технологиите нямат ценности“.

„Това не е време за конфронтация, нито за конфликт. Това не е време за война“, заяви във финалните си думи пред аудиторията Алварез-Палете.

По-рано от GSMA обявиха, че са забранили руския павилион на събитието.

„GSMA следва всички правителствени санкции и политики, произтичащи от тази ситуация. Няма да има руски павилион на MWC22. Сигурността на събитието постоянно се следи и коригира с излизането на нова информация“, обявиха от GSMA. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още