IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск отива в Бразилия за среща с Болсонаро

Милиардерът става все по-популярен сред поддръжниците на бразилския президент

16:19 | 20.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск пътува до Бразилия, за да се срещне с президента на страната Жаир Болсонаро само пет месеца преди десният политик да се отправи на битка за втори мандат на националните избори, твърди министърът на комуникациите, цитиран от Bloomberg.

Най-богатият човек в света ще бъде приет от Болсонаро в петък в хотел, който се намира на 112 км от Сао Пауло, финансовата столица на страната, съобщи местният вестник O Globo. Изданието не разкрива как е получило информацията. То допълва, че срещата е организирана от комуникационния министър Фабио Фариа, който посети Мъск в САЩ миналата година.

Tesla и SpaceX не са отговорили на запитването за коментар относно плановете за пътуване на Мъск. Самолетът му трябва да отлети за Бразилия, разкрива автоматизиран Twitter акаунт, поддържан от Джак Суини, който следи местонахождението на самолета на милиардера.

„По покана на министъра на комуникациите Фабио Фариа предприемачът @elonmusk пристига в Бразилия в петък, за да обсъди свързаността и защитата на Амазония с бразилското правителство“, пише Фариа в акаунта си в Twitter.

Президентът потвърди, че пътува към Сао Пауло.

„Ще имаме среща със световноизвестен човек, който идва да помогне на нашата Амазония“, каза той по време на излъчване в социална мрежа в четвъртък вечер. Болсонаро така и не разкри с кого предстои да се срещне.

Мъск стана още по-популярен сред поддръжниците на Болсонаро, след като обяви плановете си да придобие Twitter и да използва платформата за защита на „свободата на словото“. Няколко публикации на самия Болсонаро бяха премахнати от Twitter и Facebook, след като компаниите установиха, че президентът разпространява лъжи по различни теми, включително пандемията и безопасността на електронната система за гласуване в Бразилия.

Болсонаро, който е разследван в Бразилия за предполагаемо разпространение на фалшиви новини, засилва нападките си срещу върховния съд в страната и неговите избирателни органи. Това поражда опасения, че той може да оспори резултатите от изборите през октомври, ако загуби. 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още