IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската мрежа на бизнес ангелите създава нова платформа за предприемачи

Чрез новата система предприемачите могат да открият своите бъдещи ментори и дялови инвеститори за своите проекти

18:57 | 16.07.09 г.
Българската мрежа на бизнес ангелите създава нова платформа за предприемачи

Българската мрежа на бизнес ангелите (BBAN) обяви старта на нова платформа за предприемачи. Чрез новата система те могат да открият своите бъдещи ментори и дялови инвеститори за своите проекти, се посочва в съобщението на организацията. 

Едновременно с това е пуснат и нов уебсайт, който представя процеса по намиране на бизнес ангели.

Сайтът е предимно с образователна цел и в него са представени накратко най-важните стъпки, които трябва да познават собствениците на малък бизнес, за да открият своя инвеститор сред кръга на членуващите бизнес ангели в българската мрежа.

След като се появи конкретна бизнес идея, предприемачът трябва да реши дали ангелите-инвеститори са подходяща алтернатива за финансиране на проекта. Това са състоятелни физически лица, които осигуряват финансиране и менторство срещу дял в перспективни компании, дори в идейна фаза.

За да открие инвеститор, предприемачът трябва да потърси съдействието на Българската мрежа на бизнес ангелите, която ще разпространи проекта му сред нейните инвеститори. Когато е налице интерес се преминава към втори етап - срещи, презентации и преговори, като се обсъждат конкретните параметри на сделката между бъдещите партньори.

За да улесни обработката и подаването на проекти, BBAN е създала и специална платформа на предприемача. Чрез тази нова система всеки, който търси капитал за създаване на нова фирма или развитие на съществуващ бизнес, може да представи онлайн своя проект до всички инвеститори в мрежата.

По данни на BBAN подобна платформа не съществува в Европа, въпреки че броят на организациите надвишава 300, а броят на бизнес ангелите на континента се оценява на около 75 хил. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още