IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологиите могат да направят бизнеса много по-ефективен

Samsung инвестира изключително много в отдел Проучване и Развитие и в хората, казва директорът на компанията за България Крис Чънг

09:07 | 14.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Технологиите могат да направят бизнеса много по-ефективен

Г-н Чънг, бихте ли ни казали повече за Вас и за Вашия опит в Samsung?

Работя за Samsung от 22 години. Присъединих се към семейството на Samsung Electronics през 1992 като инженер, бил съм част от различни отдели, сред които Продажби на вътрешния пазар, Човешки ресурси, Международни продажби, а в последсвтие станах част от Samsung Великобритания. Малко преди да дойда в България оглавявах Samsung Мароко.

Каква е сегашната Ви позиция в Samsung? Бихте ли ни разказали повече за Вашите задължения?

В момента ръководя всички бизнес дела, свързани със Samsung Electronics в България.

Какво според Вас отличава Samsung от конкурентите в бранша?

Корпоративната философия на Samsung гласи следното: "Ние, нашият екип и технологии, сме отдадени на това да създаваме продукти и услуги на по-високо ниво, които да допринасят за едно по-добро глобално общество". За да бъде реализирана тази философия, Samsung инвестира изключително много в отдел Проучване и Развитие и в хората, които работят там, като техният брой е около 25% от целия ни персонал.

Кое бихте определили като най-сериозното предизвикателство за голяма корпорация като Samsung, що се отнася до максимално ефективното прилагане на бизнес практики и усвояването на разходите по най-добрия начин?

Най-голямото предизвикателство за Samsung е намирането на най-добрите и най-бързи начини за лансиране в България на най-успешните световни практики от страните лидери в технологично отношение.

Вие ще бъдете един от говорителите на Management Conference 2013. Какъв ще бъде акцентът на Вашата презентация?

Възнамерявам да се съсредоточа върху различни примери, които биха били в полза на компаниите, участващи в конференцията. Целта ми е да ги насоча към начини, чрез които да ръководят ефективно своя бизнес и да го откроят от конкуренцията.

Какво Ви мотивира да вземете участие в Management Conference 2013 като говорител?

Все още много компании не са добре запознати с бизнес обхвата на Samsung. Аз бих искал да ги информирам за това, че технологиите на Samsung са в състояние да направят бизнеса им много по-ефективен.

Според Вас, какви са ползите за бизнеса, които подобни събития предлагат?

Компаниите ще имат шанса да научат за водещи примери от други държави, в бизнес света, на които присъства Samsung.

Можете да чуете лекцията на Крис Чънг: “Next generation technology: in real time” на Management Conference 2013. Събитието ще се проведе на 22 май 2013 в София и ще бъде посветено на новите технологии и комуникации. Пълен списък на лекторите и техните теми, можете да намерите: http://mconference.bg/2013.

Investor.bg е медиен партньор на събитието 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още