IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елад Кожокару: Публичните акаунти във Viber са интерактивен канал за бизнеса

Те предлагат възможност за персонализирана комуникация с клиентите, твърди глобален вицепрезидент на Viber, отговарящ за маркетинга

07:53 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Viber</em></p>

Снимка: Viber

Вашата компания разчита основно на рекламата, за да печели. С колко компании в България си партнирате по този начин?

- Мисията на Viber е да помага на своите потребители да се свързват свободно с всеки, навсякъде, като подчинява на това всички свои технологични решения. От гледна точка на бизнес модела, стикерите са съществена част от бизнеса ни, редом с услугата за гласови повиквания Viber Out. Имаме богато разнообразие от стикер пакети на пазара, благодарение на успешните глобални и локални партньорства. Доволни сме, че в България установихме дългосрочно сътрудничество с някои от най-популярните и влиятелни брандове, ние вярваме, че най-доброто предстои и за двете страни.

Продължават ли стикерите да бъдат толкова популярни сред потребителите?

- Да, стикерите са едни от най-харесваните функции на Viber. Обичаме да правим хората щастливи, като ги свързваме по лесен, безплатен и визуален начин. Стикерите са част от нашето ДНК и хората ги обичат по много причини, като в повечето случаи позволяват да кажеш това, което не успяваш с прости думи.

Много компании решават да създадат свои стикери. Каква е сумата за тази услуга и колко време отнема стикерите да се появят на пазара?

- Инвестицията варира в зависимост от времето, за което стикер пакетът ще е достъпен, и броят потребители, които се очаква да бъдат достигнати. Освен това ключови фактори тук са дизайнът и добавената стойност, която стикерите дават. Хората споделят съдържание, което ги вдъхновява и отразява емоциите им, което им позволява да изразят себе си по най-добрия начин. Времето за качване на готов стикер пакет варира, но може да отнеме около 5-6 дни.

Какви са инвестиционните планове на Viber в областта на маркетинга през 2017 г.?

- Нашата маркетинг стратегия се различава в зависимост от пазарите. Подходът е един, когато сме пазарен лидер и друг, когато тепърва навлизаме на даден пазар. Още повече винаги взимаме предвид културните особености по света, анализираме резултатите и адаптираме стратегията си на база това. Щастливи сме, че имаме много силна позиция в ключовия за нас регион на Централна и Източна Европа, като нашата амбиция е да засилим още повече емоционалната връзка с потребителите ни и да увеличим ангажираността им с приложението. 

- Коя беше най-успешната Ви маркетингова стъпка през 2016 г.?

- Една от най-важните стъпки беше направена по отношение на криптираните съобщения. Сигурността и поверителността са много важни за хората в наши дни, и обратната връзка, която получихме от пазара за това, беше много позитивна. Разбира се, вълнуваме се и за представените преди месец публични акаунти, които генерираха голям интерес и позитивно отношение. Има няколко вълнуващи неща, които предстоят в следващите няколко седмици и през цялата 2017 г., така че бъдете нащрек – ще бъде интересно!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още