IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С пари от Jessica ще развиват водещи български градове

Фондове за градско развитие в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен ще инвестират в публично-частни партньорства

13:19 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
С пари от Jessica ще развиват водещи български градове

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира подписаното през юли Финансово споразумение с Европейската инвестиционна банка за създаване на Холдингов фонд по Съвместната европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA) и писмо за разходите към него.

Това съобщиха от пресцентъра на правителството днес.

Със споразумението фондът се създава като отделно звено в ЕИБ чрез трансфер на 33 млн. евро, осигурени от Оперативна програма "Регионално развитие". Споразумението е сключено за три години.

Основна задача на Холдинговия фонд по JESSICA е да създаде фондове за градско развитие за 7-те най-големи града в България - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен.

Чрез тях ще финансират проекти за градско развитие под формата на публично-частни партньорства, както и други проекти за устойчиво и интегрирано градско развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още