IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Природен парк „Рилски манастир” ще получи над 230 хил. евро за обучителен център

В него ще се обучават бъдещи мениджъри на защитените територии в страната, като средствата за създаването му се отпускат от Германска федерална екологична фондация

15:43 | 25.05.11 г. 1
Природен парк „Рилски манастир” ще получи над 230 хил. евро за обучителен център

Дирекцията на природен парк „Рилски манастир” спечели проект за изграждане  на национален център, в който ще се обучават специалисти и мениджъри в защитените територии на България, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Природният парк е в системата на агенцията по горите. През миналата година управата на "Рилски манастир" е кандидатствала съвместно с германския университет "Лойфана" в Люнебург пред Федералната екологична фондация на Германия, съобщиха от ИАГ.

Общата стойност на проекта е за над 232 хил. евро, като целта на бъдещия център е да създаде кадри в областта на опазването на природата и околната среда, които да управляват защитените територии в страната.

Ще се прилага иновативно обучение по европейски стандарти на специалисти от дирекциите на природните паркове. Приоритетно ще се използва опитът на университета в Люнебург, където ще продължи обучението на специалисти и мениджъри в областта на опазването на природата.

За нуждите на бъдещия национален център за професионално обучение ще бъде използвана сграда на агенцията по горите на територията на парка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Айде монасите с нови БМВ-та...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още