IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само 8% от средствата по програма „Околна среда“ са усвоени

Усвоените средства по оперативната програма са 277 млн. лв., сключени са договори за над 1,2 млрд. лв.

17:53 | 26.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Само 8% от средствата по програма „Околна среда“ са усвоени

Повече от 277 млн. лв. са изплатените средства към бенефициентите по оперативна програма (ОП) "Околна среда" до момента, което представлява 8% от общия ресурс на програмата. Това съобщи днес заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на заседание на парламентарната комисия по околна среда. Василева представи пред комисията напредъка в усвояването на евросредствата по оперативната програма.

Към 25 май по ОП „Околна среда“ са сключени договори за 1,22 млрд. лв., или 35% от общия размер на средствата по програмата, посочи Василева, цитирана от БТА.

По обявените през 2010 г. процедури в сектор "води", са подадени 34 проекта на обща стойност около 1 млрд. лв. От тях вече са сключени договори със седем общини за общо около 260 млн. лв. Останалите проекти са в процес на оценка, съобщи заместник-министърът.

В процес на оценка са и проектите за изграждане на регионална система за управление на отпадъци в региона на Перник на стойност 21 млн. лв., също и в региона на Бургас - за 40 млн. лв., каза още зам.-министърът. Тя добави, че предстои да бъде оценен и проектът на "Столичната община" за изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на стойност 256 млн. лева.

Общият размер на договорените средства по ОП "Околна среда" до края на 2011 г. се очаква да достигне 1,7 млрд. лв., което представлява 48 на сто от общия финансов ресурс на програмата, отбеляза зам.-министърът на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
magister dobrev
преди 12 години
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, 8 процента!!!!!!!!!!!може ли това да се нарече усвояване на срдства.От сто човека които са на работа по това направление работят истински само осем.може да си представите, може да си помислитеи тогава кажете или напишете.Имат ли тези хора НАЧАЛНИК що за работа е това!!! Осем души работят девтдесет и двама спят, или просто лежат!! АКО имаш нещо против моля обади се на С УВАЖЕНИЕ Иван Добрев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още