IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключи работата по ремонта на ВиК мрежата в Търговище

С 3,8 млн. евро по програма ИСПА е изградена и нова колекторна мрежа

13:25 | 01.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Приключи работата по ремонта на ВиК мрежата в Търговище

Приключи работата по проекта за рехабилитация на главните колектори на Търговище и ремонта на водопроводната мрежа, финансиран по програма ИСПА, съобщи БТА.

Кметът на Търговище Красимир Мирев припомни, че след старта на проекта през 2009 г. досега са инвестирани 3,8 млн. евро. Финансирането на строителството е осъществено чрез Министерството на околната среда и водите.

Общата дължина на новата канализационната мрежа в квартал "Въбел" е над 12 хил. метра, а на изградената водопроводна мрежа – близо 9 хил. метра. В Търговище са изградени два главни канализационни колектора с дължина около 5 хил. метра. Те са разположени от двете страни на коритото на река Врана и се свързват с колекторите на строящата се в момента пречиствателна станция за отпадни води.

Колекторите обхващат отпадните води както на Търговище, така и на квартал „Въбел“. Проектът ще обслужва и най-големия инвеститор в града - стъкларските заводи на турския холдинг "Шишеджам".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още