IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училищата кандидатстват за 75% от бюджета на европейската схема „Училищен плод”

От предвидения бюджет за закупуване на плодове и зеленчуци кандидатите са заявили 2,7 млн. лв.

14:10 | 21.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Училищата кандидатстват за 75% от бюджета на европейската схема „Училищен плод”

В областните дирекции на ДФ „Земеделие” са подадени 304 заявления за участие в схемата „Училищен плод”, съобщиха от фонда. За учебната 2011-2012 г. близо 100 хил. деца от 714 учебни заведения ще се възползват от европейската програма.

От предвидения бюджет, който е 3,6 млн лв., кандидатите са заявили 2,7 млн. лв.

Финансирането се осигурява от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и с национално съфинансиране от държавния бюджет. Заради повишения интерес към програмата е възможно да бъде обявен нов прием за втория учебен срок.

Кандидатите са обособени в три групи. В първата влизат учебните заведения. Втората група обхваща еднолични търговци, юридически лица и организации на производители. В третата са общините и учебните заведения.

Най-малко четири различни вида плодове и зеленчуци месечно ще получават децата по европейската схема. Размерът на финансовата помощ на дете по схемата е 27,29 лв., а стойността на порцията е 0,68 лева (без ДДС).

От 1 ноември започва доставянето на продуктите в учебните заведения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още