IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малкият и среден бизнес ще подава онлайн проектите си за „зелена енергия“

Досега само администрацията имаше електронен достъп при кандидатстване за евросредства

15:37 | 07.05.12 г.
Малкият и среден бизнес ще подава онлайн проектите си за „зелена енергия“

Представителите на малкия и среден бизнес вероятно ще са първите, които ще могат да подават по електронен път проектите си за подобряване на енергийната ефективност, финансирани по оперативна програма "Конкурентоспособност", предаде БТА.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, като поясни, че самата демонстрация на системата се планира да се проведе до края на седмицата.

Кандидатстването по енергийната мярка започва от следващия понеделник (14 май). Финансовата схема е насочена към малките, средните и микропредприятията, които инвестират в енергийноспестяващи инсталации, машини, оборудване и др.

Програмата включва освен безвъзмездното финансиране, което е в размер на 150 млн. евро, също и нисколихвено кредитиране за бизнеса в същия размер, осигурено от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Максималният размер на субсидията за даден проект възлиза на 2 млн. лв.

Министерството на икономиката досега изоставаше значително в усвояването на средствата от програма „Конкурентоспособност“. С въвеждането на електронното подаване на документите експертите очакват значително да улеснят работата с бизнеса.

Регионалното министерство също въведе наскоро онлайн прием на проектите по оперативна програма „Регионално развитие“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още