IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 1 млрд. лв са инвестирани в пътна инфраструктура у нас през 2012 г.

Участък с дължина 10 км. от пътя Плевен - Ловеч бе открит днес

16:33 | 19.07.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Близо 1 млрд. лв са инвестирани в пътна инфраструктура у нас през 2012 г.

Близо 1 млрд. лв са вложени в подобряването на пътната инфраструктура у нас за тази година. Тези средства са вложени не само за магистрали - половината са за инвестирани за пътища, които се ползват от хората по областните градове, предаде БТА.

Данните съобщи инж. Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), който участва днес в откриването на 10-километровия участък от пътя Плевен-Ловеч.

Трасето бе рехабилитирано с 5 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирано от Европейския фонд за регионално развитие и Републиканския бюджет.

По повод участъка на „Хемус“ за Плевен, Лазаров бе категоричен, че ще бъде магистрала, а не скоростен път, поради големия трафик, който има в региона.

Той допълни, че скоро в област Плевен ще бъде пуснат в експлоатация и пътят Гулянци-Милковица, изграден по програма на Световната банка. Също скоро ще започне и работа по още два обекта, финансирани по ОП "Регионално развитие" - Българене -Стежерово и Луковит – Кнежа.

„В този момент на криза основно разчитаме на средства от оперативните програми, но се осигурява и българската част от съфинансирането, като се отделят средства от националния бюджет“, коментира председателят на АПИ.

Областният управител на Плевен Иван Новкиришки отбеляза, че очаква агенцията да предвиди рехабилитация и на останалата част от пътя Плевен-Ловеч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nqkoi
преди 11 години
Кога ще оправят пътя от Ловеч към Априлци в частта между главния път за Варна и село Дебнево? Там има табела за усвоени няколко милиона от европейска програма, а от пътя взеха само горния слой и сега е дупка до дупка. На табелата пише че всичко е приключило април ...ама не е....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още